Religie și spiritualitate

Home / Categorii / Religie și spiritualitate
Categorii
Limbi de redare
Duhul tău lăuntric. Mintea subconştientă - Cum funcţionează şi cum se foloseşte scrisă de Harry W. Carpenter și narată de Cosmin Șofron

Duhul tău lăuntric. Mintea subconştientă - Cum funcţionează şi cum se foloseşte

Harry W. Carpenter

Narator: Cosmin Șofron

Durată: 9 ore 52 minute

Publicat de: Act și Politon

Limba: Română

Descriere

Duhul tău lăuntric. Mintea subconștientă – Cum funcționează și cum se folosește / The Genie Within. Your Subsconscious Mind – How It Works and How To Use It, de Harry W. Carpenter reprezintă o serie de lecții pentru cei dornici să fie și să rămână sănătoși, să devină persoane mai bune, mai competente și să se bucure de pace sufletească.

ATENȚIE! După fiecare lecție din acest audiobook există procedee de relaxare/alfa. Nu le practicați în timp ce conduceți mașina, manevrați utilaje sau în timpul oricărei activități care necesită atenție conștientă, critică!.

Autorul și editorul își declină orice responsabilitate față de orice persoană sau ființă cu privire la orice daună sau prejudiciu cauzat, sau presupus a fi cauzat, direct sau indirect, ca urmare a informațiilor conținute de acest audiobook.

Lecțiile nu sunt ezoterice sau metafizice. Sunt ușor de înțeles, iar tehnicile sunt ușor de folosit. Sunt informații elementare și ar trebui să fie pe înțelesul oricui dorește să aibă succes și să-și îmbunătățească viața într-un fel sau altul. Duhul tău lăuntric este un audiobook despre „cum să”, care oferă modalități concrete pentru a atinge obiective, pentru a schimba obiceiuri nedorite, și multe altele.

Pagina web oficială a acestei cărți audio o puteți accesa AICI.

Din anumite motive acest curs i-a atras numai pe adulți. Scopul autorului este acela de a transmite aceste informații adolescenților și tinerilor. Harry W. Carpenter spune că aceste informații le-ar fi foarte valoroase pentru a excela la școală, a le ușura procesul maturizării, a le crește încrederea în sine și a le îmbogăți viața.

Este ușor să înveți cum să îți folosești tot mai mult mintea subconștientă, iar cu ajutorul acestui audiobook vei învăța:

• Să îți schimbi obiceiurile nedorite;

• Să îți crești încrederea în sine;

• Să înveți mai repede și să reții mai mult;

• Să ai succes;

• Sa îți îmbunătățești memoria (aducerea aminte);

• Să fii mai creativ;

• Să îți îmbunătățești sănătatea fizică și psihică;

• Să comunici cu mintea subconștientă pentru a-ți verifica presimțirile și a-ți interpreta visele, etc.;

• Să îți înveți mintea subconștientă să lucreze împreună cu mintea conștientă, și nu împotriva ei;

• Să îți îmbunătățești obiceiurile profesionale;

• Să monitorizezi ceea ce intră în mintea ta subconștientă;

• Să te relaxezi mai profund și să dormi mai bine;

• Să transformi instantaneu o stare de deprimare într-una veselă.

Prima lecție oferă exemple care demonstrează cât de puternică este mintea subconștientă. Sunt discutate de asemenea cele patru stări mentale și rolurile lor. Diferențele de bază dintre mintea conștientă și mintea subconștientă, în termeni ușor de înțeles, sunt discutate în a doua lecție.

Despre mintea subconștientă, în calitate de bio-calculator în căutare de obiective, se discută în Lecția Trei. Este important să înțelegeți cum funcționează calculatorul vostru pentru a-l putea folosi eficient. În Lecția Patru acoperă câteva legi subtile, dar esențiale, ale minții subconștiente. Despre importanța comunicării dintre mintea conștientă și mintea subconștientă se vorbește în Lecția Cinci. Sunt descrise cinci metode de comunicare cu mintea subconștientă. În lecțiile 6,7,8 sunt prezentate zece metode simple pentru folosire productivă și eficientă a minții subconștiente. Ultima lecție, denumită Lecție Suplimentară, arată cum să folosiți ceea ce ați învățat în lecțiile de la 1 la 8 pentru ca rugăciunile voastre să devină de o mie de ori mai puternice.

Aveți un duh lăuntric care vă va îndeplini dorințele. Acest duh nu îndeplinește dorințe prin simpla frecare a unei lămpi sau prin scoaterea dopului unei sticle fermecate. Duhul este mintea voastră subconștientă și trebuie să știți cum funcționează și cum se folosește, înainte de a fi puternicul vostru slujitor.

Duhul tău lăuntric nu reprezintă o colecție de povești „pentru a vă simți bine” sau de platitudini de genul „trebuie să…”. Autorul explică, în cuvinte ușor de înțeles, ce trebuie să știți pentru a vă folosi magnifica și puternica minte subconștientă. Egoul, mintea conștientă, crede că știe cel mai bine și că poate face orice mai bine decât mintea subconștientă. Mintea conștientă este mai inteligentă, dar nu este nici pe departe la fel de puternică sau capabilă pe cât este duhul vostru lăuntric.

Dacă veți respecta regulile și metodele schițate aici, rezultatele nu vor întârzia să apară. Vă veți atinge scopurile mai eficient și mai repede decât credeați că este posibil. Probabil că nu veți credita aceste lecții pentru succesul obținut. Un motiv este că nu se va petrece nimic extraordinar în timp ce sau după ce vă veți programa mintea subconștientă. Aceste lucruri pur și simplu se petrec în mod natural și fără efort conștient.

Descoperiri recente din noul domeniu al psihoneuroimunologiei arată cum creierul nu se limitează numai la craniu – el se extinde, de fapt, în întregul corp. Mintea și corpul nu mai sunt două entități distincte. Mintea voastră poate controla, direct sau indirect corpul, și viceversa. Acest nou domeniu este incitant, însă pentru ceea ce se urmărește în acest audiobook, vă puteți gândi la creier doar ca la organul plin de cute din cap.

Mintea conștientă și cea subconștientă există în același corp, dar ele au caracteristici foarte diferite. Mintea subconștientă conține software-ul funcțiilor involuntare, al emoțiilor și al obiceiurilor voastre.

Mintea conștientă reprezintă un procent estimat de 8% din totalul creierului. 92% este mintea subconștientă. Majoritatea gândurilor din mintea conștientă sunt comunicate prin intermediul unei voci interioare sau exterioare. Mintea conștientă comunică, în principal, prin cuvinte. Mintea subconștientă are un vocabular limitat și nu folosește atât de deslușit cuvintele.

Pe cât de impresionant este calculatorul personal, mintea subconștientă este cu mult mai performantă decât orice calculator pe care l-ați putea cumpăra. Stephen Hawking spune în cartea „Universul într-o coajă de nucă” (The Universe in a Nutshell): „Calculatoarele actuale sunt depășite ca performanță de creierul unei simple râme.”

„Memoria minții subconștiente este practic nelimitată. Orice imagine, sunet, atingere, miros și emoție pe care le-ați perceput de la naștere, se află, până în prezent, în memoria voastră. Dacă nu vă puteți aminti anumite lucruri, nu dați vina pe memorie, deoarece acel lucru este acolo. Puteți învinui doar capacitatea de a vă aminti.”

Mintea subconștientă nu raționează și nu judecă.

Ia totul ad-litteram, fără a ține seama de context și fără nici un pic de simț al umorului. Dacă cineva care se află sub hipnoză este întrebat: „Poți să-mi spui câți ani ai?”, mintea conștientă, logică, ar ști că hipnotizatorul îl întreabă de fapt ce vârstă are, dar mintea subconștientă ar răspunde: „Da, pot.”

În timp ce mintea conștientă poate face un singur lucru o dată, cea subconștientă poate face miliarde de lucruri deodată. Trăsăturile importante ale minții subconștiente: Nu face diferența între real și imaginar; este întotdeauna în căutare de scopuri; poate fi controlată de mintea conștientă; comunică prin imagini și sentimente; comunicarea cu mintea subconștientă este intensificată de emoții; starea alfa deschide ușa către mintea subconștientă.

Mintea conștientă trăiește în dimensiunile temporale cunoscute (trecut, prezent și viitor), în timp ce mintea subconștientă trăiește numai în prezent.

Mintea subconștientă va accepta numai un singur concept ca fiind adevărat la un moment dat.

Legea expresiei spune că orice gând determină o reacție fizică în trup. Dacă stimulilor li se permite să treacă din mintea conștientă în mintea subconștientă – și sunt acceptați- ideea sau gândul trebuie să fie exprimat, vocal sau fizic.

Slaba sau lipsa comunicării dintre mintea conștientă și cea subconștientă este cauza multor probleme. Este esențială dezvoltarea și menținerea comunicării între cele două minți. Dacă nu există armonie între ele, mintea subconștientă este cea care va învinge. Duhul vostru lăuntric nu trebuie să preia controlul.

Scrierea automată.

Uneori v-ați surprins mâzgălind, sau, altfel spus, desenând inconștient în timp ce vorbeați la telefon sau făceați altceva. Oricine este capabil să scrie automat, dar oamenii diferă în ceea ce privește această abilitate. Unii oameni scriu invers, răsturnat sau ca în oglindă. Prin scrierea automată, oamenii au scris povești, poezii, au compus muzică, au realizat proiecte etc.

Atunci când mintea subconștientă se așteaptă la ceva, ea face ca acel lucru să se întâmple. Trebuie să vă așteptați la rezultate atunci când îi dați o comandă minții subconștiente. Aveți calitățile necesare. Din moment ce vă așteptați la rezultate pozitive, nu vă arătați surprinși când ele apar. Bineînțeles că duhul vostru lăuntric s-a descurcat.

• Mențineți o atitudine pozitivă. Chiar dacă rezultatele nu apar conform programului (minții conștiente), aveți încredere.

• Folosiți imagini și emoții pentru a vă energiza duhul lăuntric. Folosiți cuvinte care evocă emoții și imagini.

• Detașați-vă de mintea conștientă. Dacă insistați conștient asupra afirmațiilor (în starea beta), pot apărea gânduri de insucces.

• Folosiți emoții în afirmațiile pe care le faceți și atunci când comunicați cu duhul vostru lăuntric.

• Când dați un scop duhului vostru lăuntric, folosiți-vă toate simțurile.

• Intrați în starea alfa (cu ajutorul procedeelor din audiobook). Starea alfa este poarta către mintea subconștientă.

• Supravegheați-vă gândurile. Mintea subconștientă este un calculator în căutare de scopuri. Întotdeauna, alimentați-o numai cu scopuri pozitive, constructive, sănătoase.

„Te simţi trist? Vrei să te simţi bucuros? Stimulează-ţi centrul «Bucuriei».

În urmă cu cincizeci de ani, Dr. Robert Heath, neurolog şi psihiatru la Facultatea de Medicină a Universităţii Tulane, a stimulat electric zona septum pellucidum din creierul pacienţilor care sufereau de depresie gravă. Stimularea electrică a schimbat imediat starea pacienţilor din depresie acută în bucurie. Dr. Heath a ataşat nişte fire de acea zonă, le-a scos din capul pacienţilor şi le-a legat la o baterie. Aceasta le permitea pacienţilor să activeze zona respectivă apăsând pe un buton. Acum, când se simţeau deprimaţi, apăsau pe buton stimulând septum pellucidum, iar starea lor psihică se schimba din depresie în fericire. Problema era că adeseori firele subţiri se rupeau sau se desprindeau. În plus, firele care ies din capul cuiva nu sunt nici plăcute, nici practice. Astfel, această modalitate de modificare a stării psihice nu a fost acceptată. Ideea de a stimula această zonă din creier a fost însă preluată de companiile farmaceutice. Acestea au dezvoltat medicamente care să modifice starea psihică a pacienţilor, adeseori cu efecte secundare nedorite.”

Imaginația dirijată este foarte puternică.

Poate fi folosită de una singură sau poate fi, cum se face în general, integrată împreună cu alte metode de folosire a duhului lăuntric. De regulă, imaginația dirijată este folosită în sport. Reprezintă o componentă standard a antrenamentului în cantonamentele olimpice. Metoda este simplă: intrați în starea alfa și vizualizați rezultatul dorit.

La programare, copiii sunt foarte susceptibili.

Ar trebui să li se permită să experimenteze lucruri noi. Nu trebuie ca un copil să audă: „Nu fi atât de neîndemânatic”, „Nu poți să faci lucrurile cum trebuie?”, „Oare n-ai să înveți niciodată?”. Aceste afirmații, dacă sunt repetate sau spuse cu încărcătură emoțională, vor deveni programe în mintea lor subconștientă.

Există două tehnici care au rezultate bune asupra copiilor.

Prima este să le spuneți copiilor povestioare cu multe afirmații pozitive și o morală bună în timp ce adorm.

A doua metodă este de a le pune muzica lor preferată sau de a le citi o poveste amuzantă.

Subiecte

Duhul tău lăuntric. Mintea subconştientă - Cum funcţionează şi cum se foloseşte

Harry W. Carpenter

Categorii
Limbi de redare