De ce să asculți audiobook-uri?

Foarte simplu, pentru că poți, oricând și oriunde cu StrimStory. Dacă nu te-am convins încă, mai avem 5 motive în plus pentru care să asculți audiobook-uri zilnic:

1. Îți dezvoltă imaginația

Când asculți audiobook-uri, poți să călătorești pe tărâmul pe care ți-l descrie autorul. Când citești poți fi oriunde, în locurile în care îți dorești cel mai mult să mergi, oriunde vrei, chiar și în timp, pe gratis și mai rapid decât dacă ai lua avionul. Cititul îți dezvoltă imaginația, despre care Einstein spunea că ”este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia face ocolul lumii.” Tot el spunea că ”logica te va duce din punctul A în punctul B. Imaginaţia te va duce oriunde…”

Recomandarea StrimStory

Back To Earth – The Adventures Of Azakis And Petri – Book 1

Azakis și Petri, doi locuitori prietenoși ai unei planete străine numită Nibiru la bordul navei Theos, se întorc pe Pământ pentru a recupera o încărcătură misterioasă și prețioasă lăsată ascunsă în timpul vizitei lor anterioare. O poveste captivantă și amuzantă, dar plină de suspans, cu unele reinterpretări potențial devastatoare ale evenimentelor istorice.

2. Reduce stresul

Să asculti o carte audio te poate ajuta să găsești răspunsuri, drumul în viață sau, pur și simplu, să te vindeci de o depresie. Conform studiilor, cărțile reduc nivelul de stres. Există mii, dacă nu milioane de cărți „self-help”,care încurajează cititorii să învețe să se bazeze pe ei înșiși și multe dintre acestea conțin exerciții, trucuri, rețete care ne conferă o claritate mentală și fizică, înlăturând astfel depresia.

Recomandarea StrimStory

Cum gândeşte omul

Cum gândește omul / As a man thinketh de James Allen este una dintre cele mai apreciate audiobookuri inspiraționale din toate timpurile. Ideea lui s-a născut din dorința autorului de a-i ajuta pe semenii săi să depășească suferința și tristețea în care se zbat cei mai mulți dintre ei, cu puterea minții. Pentru că, potrivit lui, cauza suferinței și a tristeții se află în interiorul nostru, mai precis în gândurile noastre.

3. Îmbogățește vocabularul și memoria

Studiile au descoperit faptul că consumatorii de cărți au un vocabular cu 50% mai mare. Acest lucru este se îmtâmplă deoarece acumulăm cuvinte care înainte ne erau necunoscute. Puteți învăța semnificațiile fie prin context, fie prin căutarea lor astfel că în timp, vocabularul devine mai cuprinzător.

Când asculți audiobook-uri folosești mușchii memoriei care ajută la îmbunătățirea memoriei pe termen lung. De asemenea, fiecare lucru pe care îl memorezi îți construiește noi sinapse în creier și le fortifică pe cele deja existente.

Recomandarea StrimStory

On The Alexandrian War

În această traducere a celebrei cărți scrise de un ofițer al lui Iulius Cezar ne este prezentat războiul din Alexandria din 47 î.HR. si alte episoade care s-au întâmplat imediat după bătălia de la Farsalo.

4. Ajută la dezvoltarea empatiei

Empatia este abilitatea de a înțelege și de a empatiza cu alte persoane, chiar și atunci când nu suntem de acord cu acestea. Când ascultăm o carte audio, începem să fim parte din poveste și simțim emoțiile personajelor. Aceste emoții ne permit să fim conștienți de modul în care diferite lucruri afectează alte persoane și în cele din urmă ne va îmbunătăți capacitatea de a empatiza mai ușor cu ceilalți oameni.

Recomandarea StrimStory

Corigent la limba română

În 1928, Ion Minulescu publică romanul autobiografic Corigent la limba română, unde prezintă perioada anilor de liceu, prima dragoste și corigența la limba română.

5. Te învață lucruri noi

Vorbind despre lumea reală, atât ficțiunea, cât și non-ficțiunea vă poate schimba perspectivele asupra lucrurilor. Cum? Cărțile sunt ca ferestrele. Privind prin ele, puteți vedea diferite opinii despre umanitate, evenimente curente, istorie, cultură și multe altele. Dacă căutați în mod intenționat voci și autori care sunt foarte diferiți de voi, înțelegerea voastră se extinde și mai mult.

Recomandarea StrimStory

Interviews From The Short Century

Această carte oferă o perspectivă unică asupra a 50 de personalități care au modelat a doua jumătate a secolului XX.Veți auzi despre figuri din lumea politicii, culturii și artelor.
Uneori dramatice, ocazional amuzante, dar întotdeauna exacte și pline de revelații fascinante, interviurile lui Lupis vorbesc despre marile probleme ale epocii moderne: războiul, libertatea, lupta împotriva nedreptății și căutarea adevărului, fie prin politică, literatură, artă sau cinema.

Intră pe StrimStory, înregistrează-te și descarcă aplicația noastră din Google Play.