Ce este dezvoltarea personală

Dezvoltarea personală este un proces care are ca scop final îmbunătățirea stării de conștientizare, descoperirea anumitor aspecte pentru a cultiva virtuți, talente și abilități. Dezvoltarea personală poate fi numită un proces de transformare în care o persoană decide să-și schimbe aspectele vieții pentru a se simți mult mai împlinită și a realiza aspirațiile și visele personale.

Un moment important în istoria acestei mișcări a fost publicarea cărții “The Science of Getting Rich” de către Wallace Wattles în anul 1910, în care autorul propune ideea că un om se poate îmbogăți dacă își schimbă obișnuințele zilnice și tiparul gândurilor.

Beneficii ale dezvoltării personale

  1. Dezvoltarea de noi abilități – o componentă majoră a dezvoltării personale este reprezentată de educație, învățare și cunoaștere. Indiferent de categoria în care se încadrează aptitudinea pe care alegi să ți-o dezvolți, aceasta poate reprezenta o modalitate eficientă prin care să iți sporești ascensiunea în carieră și să ai mai multă încredere în tine.
  2. Îmbunătățirea sănătății fizice și mentale – creșterea personală îți dezvoltă emoționalul și mentalul, transformându-te într-o persoana mai pozitivă. Mai mult, ea te învață cum să îți observi obiceiurile mai puțin bune și greșelile pe care le faci fără să îți dai seama și cum să le schimbi și să le corectezi în timp.
  3. Învață de la alții care sunt mai buni decât tine – ascultând cărți despre dezvoltare personală vei putea învăța cum să îți schimbi mentalitatea pentru atingerea obictivelor propuse. Experiențele trăite de către autori oferă o viziune și soluții diferite asupra unor situații cu care te poți confrunta și tu.
  4. Îți vei îmbunătăți relațiile – Atunci când știi să te iubești suficient de mult, vei atrage în viața ta persoane care oferă o energie pozitivă și vei rămâne in jur cu persoane care merită, cu adevărat, prezența, experiența și dragostea ta.
  5. Te vei adapta mai ușor la schimbări – De cele mai multe ori schimbarea, nu este un sentiment ușor de acceptat. Atunci când îmbrățișezi ideea de schimbare, însă, te adaptezi mult mai comod la orice e nou, fiind mult mai deschis la a cunoaște din ce în ce mai mult și mai multe.

Dezvoltarea personală prin audiobook-uri te poate ajuta să obții toate beneficiile enumerate mai sus.

Dezvoltarea personală prin audiobook-uri cu 10 titluri din platforma StrimStory

StrimStory te ajută să investești în dezvoltarea personală prin audiobook-uri și îți pune la dispoziție o serie de titluri pe care le poți asculta oriunde și oricând:

Ho’oponopono – Cum să ștergi programele gunoi din minte – Tehnicile, conceptele și metodele din acest audiobook vor starta procesul de curățare a programelor gunoi (programe inutile) din minte. Iar cu fiecare astfel de program șters și aruncat la coșul de gunoi, vei face încă un pas spre trăirea împlinirii autentice pe toate planurile.

WOW! Noul Ghid Ca Să Trăiești Acum O Viață Abundentă și Împlinită – Deși există o mulțime de soluții la problemele noastre, de cele mai multe ori „rețetele clasice” abordate nu se potrivesc tuturor în atingerea obiectivelor. În această carte audio vei afla cum să ai o viață abundentă și împlinită.

Trezește-te! Ești creatorul vieții tale – Poți să fii, să faci și să ai tot ce îți dorești. Aceasta este promisiunea în care Cătălin Popa crede cu tărie și pe care o susține prin cunoaștere. Ceea ce suntem noi și de ce suntem capabili provine din faptul că suntem ființe înzestrate cu intelect și care avem capacitatea de a gândi.

Ești iubire! – Ascultând această carte audio înveți cum să găsești în interiorul tău iubirea autentică. Acea iubire care nu este o emoție, ci este Câmpul care suntem de fapt noi cu toții. Înveți să te iubești și respecți mai mult pe tine însuți.

Eliberează-te de emoțiile blocante – Prezenta carte audio se concentrează în principal pe o tehnică de eliberare emoțională învățată de la David R. Hawkins și care se numește „Letting Go”. Letting Go-ul este abilitatea ta naturală. Numai că ai uitat-o, și ai ajuns să reprimi și suprimi. Parcurgând audiobook-ul găsești explicația clară a tehnicii, dar și cum o poți utiliza zi de zi pentru a elimina blocajele din calea manifestării intențiilor tale.

Înțelegerea și depășirea dependențelor – Dacă te afli într-un moment în care vrei să renunți la o dependență dar îți este greu să faci acest lucru, încearcă acest audiobook și fă primii pași spre viața pe care ți-o dorești.

Cum să aplici tehnica Letting Go – Această carte audio este manualul care te va ajuta să înveți cum să te eliberezi rapid și ușor de toate blocajele care te țin pe loc în acest moment.

The turning point – 45 steps to achieve success – Gândește-te la îndeplinirea obiectivelor pe care le-ai stabilit. Dacă te concentrezi pe mai multe obiective deodată, șansele tale de succes sunt mici. Atunci când îți setezi un singur scop, creierul tău încearcă să îndeplinească acel obiectiv în orice mod.

Psychology Of Happiness – În această carte veți găsi cele mai recente studii legate de fericire și răspunsurile la ceea ce este și cum o puteți obține. De asemenea, veți afla ce se întâmplă dacă nu obțineți fericirea și ce se întâmplă atunci când apar inconveniențe și bariere în calea obținerii fericirii.

Te secret of mind and body – Cartea spune povestea, prin alegoria sportului și a poveștii motivaționale, a unui băiat sărac care trăiește în favelele din Brazilia, care trebuie să se confrunte cu o provocare: să scape din sărăcia și urâțenia în care trăiește și să devină un om și un campion în viață și sport, fiind ajutat de 2 antrenori.