Confortul este unul dintre avantajele evidente ale cărților audio, poți asculta oriunde, atâta timp cât ai telefonul la îndemână. StrimStory îți îmbogățește viața ta și a familiei prin povești magice, informații prețioase și momente unice. Totul sub formă de audiobook-uri. Află mai multe informații în rândurile de mai jos!

Ascultă cărți audio

Audiobook-uri: 3 avantaje

1. O experiență de citire mai senzorială

Îți amintesti felul în care poveștile înainte de culcare ți-au captat imaginația când au fost citite cu voce tare în copilărie? Imaginile s-au format atât de viu în mintea ta  încât te-ai pierdut complet în poveste. Cărțile audio te pot ajuta să retraiești acest tip de magie. Ascultătorii lucrează împreuna cu naratorul și autorul pentru a crea imagini mentale ale situațiilor și personajelor.

Desigur, nimic nu dă viața unei povești mai bine decât un bun narator. Inflexiunile sau intonațiile unui narator ne ajută să preluăm anumite semnificații și emoții. Sarcasmul este mult mai ușor de comunicat prin audio decât textul tipărit. Dacă citești o poveste care are loc într-o comunitate care nu este ca a ta, accentul regional autentic și tiparele de vorbire ale unui narator abil te pot ajuta să te muți în altă lume.

2. Abilități literare îmbunătățite pentru copii și adolescenți

Cărțile audio sunt pentru toata lumea, dar este nevoie doar de o căutare rapidă online pentru a descoperi că majoritatea experților sunt de acord că există beneficii suplimentare pentru copii și adolescenți, mai ales atunci când vine vorba despre dezvoltarea alfabetizării.  Variantele de audiobook-uri construiesc și îmbunătățesc abilitățile vitale de alfabetizare, cum ar fi fluența, vocabularul, pronunția, conștientizarea fonetică și înțelegerea, abilități care adesea stimulează citirea.

Ascultarea singură ajută la extinderea vocabularului, iar ascultarea în timp ce urmărești textul îmbunătățește capacitatea de recunoaștere a cuvintelor.

Copii pot începe să asculte și să iubească cărți peste vârsta lor. Abilitățile de ascultare sunt de obicei un minim de doi ani peste abilitățile acestora de lectură.

Aceasta este o veste deosebit de bună dacă ești părintele unui elev dislexic care este reticent să citească. Prin definiție, dislexicii au competențe lingvistice receptive medii sau peste medie. Este important ca elevii să aibă acces la texte, la nivel de clasa care vor sprijini dezvoltarea continuă a abilităților lingvistice generale. Dacă elevii dislexici pot asculta mai multe cărți care îi interesează, atunci ar putea fi inspirați să citească mai mult pentru plăcere.

3. Îngrijirea mentală și fizică

Cărțile audio captivează, inspiră și ajuta la relaxare. Mulți cititori ascultă cărți audio pentru a-i ajuta să adoarmă noaptea. Audiobook-urile sunt, de asemenea, o alegere bună dacă dorești să eviți efectele adverse ale privirii fixe la un ecran înainte de culcare. Ascultarea acestora înainte de culcare a crescut în popularitate, astfel fiind create cărți specifice care combină sunete relaxante cu narațiuni descriptive inducând senzația de somn.

Șansa de a face mai multe sarcini în timp ce ascultăm o carte audio ne face să ne simțim mai productivi și să controlam timpul nostru. Combinarea iubirii noastre pentru cărți cu sarcini grele, deplasări lungi, treburi și antrenamente ne poate ajuta să ne sporim pozitivitatea.  O carte bună ne-ar putea motiva chiar să ieșim mai des pe traseu sau să rămânem pe bicicletă câteva minute în plus.

Avantajele pentru sănătate ale audiobook-urilor sunt deosebit de promițătoare pentru persoanele în vârstă.  Ascultarea cărților audio poate îmbunătăți simptomele depresiei, anxietății, și pot fi o evadare din viața cotidiană.

StrimStory este platforma de streaming care oferă acces nelimitat la biblioteca de cărți audio pe care o puteți asculta oricând, oriunde prin aplicația din Google Play.